Green Forum söker Handläggare.

Vill du arbeta med att stötta den gröna rörelsen globalt och vara med att bygga vår organisation starkare? Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en person som kan arbeta med handläggning och verksamhetsutveckling.

Green Forum arbetar internationellt med att stötta uppbyggnaden av långsiktigt uthålliga demokratiska samhällen som lever och verkar inom naturens ramar. Vi arbetar och driver program tillsammans med partners i Östeuropa, Afrika och Latinamerika. Green Forum har under det senaste året expanderat och är nu i behov av att stärka den interna organisationen. Vi går in i slutfasen av nuvarande programperiod med stort fokus på uppföljning och utvärdering samt utveckling av program.

Arbetsuppgifter:
• Handläggning av projekt i Afrika och eventuellt Latin Amerika
• Handläggning av informationsprojekt med fokus på kunskapsspridning i Sverige.
• Stöd till Programme for Young Politicians in Africa
• Ansvara för utvärdering av nuvarande programperiod
• I samarbete med kollegor utveckla nya projekt och program samt söka finansiering
• Utveckling av rutiner och strukturer samt visst administrativt stöd på organisationsnivå.

Vi söker
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, inom t.ex. statskunskap, miljövetenskap, global utveckling eller mänskliga rättigheter och minst två års erfarenhet av motsvarande arbete. Vi ser gärna att du arbetat med internationell verksamhet och/eller projektfinansierad verksamhet. Du har erfarenhet av utvärdering och ansökningar. Du talar engelska flytande och har med fördel kunskap inom ytterligare ett språk såsom spanska, franska eller portugisiska.

Som person är du kommunikativ och bra på att bygga relationer. Du har god skriftlig förmåga och erfarenhet av att hantera budget och ekonomisk uppföljning. Vidare är du strukturerad och noggrann, självgående och driven. Då arbetsplatsen är liten är de personliga relationerna och egenskaperna särskilt viktiga. Vi utgår ifrån att du delar den gröna rörelsens värderingar. Vi har en ambition att utveckla och förbättra vår verksamhet så vi söker dig som vill vara med oss på denna resa.
Tjänsten är en projektanställning tom 31/12 2018 med möjlighet till förlängning. Green Forum är en insamlingsstiftelse anknuten till Miljöpartiet. På Green Forum tillämpar vi 35 timmars arbetsvecka. Internationella resor i tjänsten kan förekomma.

Vi arbetar för att få till en snabb rekrytering och tillsättning med start så snart som möjligt. Vi kan komma att kalla till intervjuer och tillsätta tjänsten även under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan!

Skicka ansökan till therese.nasman@mp.se senast 11 mars.
För frågor om tjänsten kontakta generalsekreterare Therese Näsman. 0737065500