Green Forum söker praktikant till kommunikation och projektadministration

Vill du arbeta med kommunikation för en hållbar värld? Vill du hjälpa till att stötta den Gröna rörelsen globalt? Då kanske en praktikplats på Green Forum är något för dig.

Green Forum arbetar internationellt med att stötta uppbyggnaden av långsiktigt uthålliga demokratiska samhällen som lever och verkar inom naturens ramar. Vi gör detta genom att stötta gröna politiska rörelser samt aktörer som arbetar för demokratiska flerpartisystem. Vi arbetar och driver program tillsammans med partners i Östeuropa, Afrika och Latinamerika.

Vi erbjuder praktikplats under hela eller delar av perioden januari-juni 2022 till dig som läser en utbildning inom kommunikationsområdet eller söker en praktikplats av annat skäl. Du delar vårt engagemang för klimat, miljö och ett rättvist samhälle. Du är serviceinriktad och trivs att arbeta tillsammans med andra.

Green Forum är i en fas där vi utvecklar hela vårt kommunikationsarbete, vi utvecklar en ny webplats, ny grafisk profil, logotyp etc. Du kommer att jobba i ett litet team med stort ansvar för uppdatering av webbplats, social media och stöd till handläggarna i form av projektadministration. Resor kan förekomma till våra projektländer för att dokumentera och kommunicera vårt arbete.

Som kommunikatör kommer du att delta i både strategiskt och praktiskt arbete med att utveckla vår kommunikation till våra partners, finansiärer och allmänhet. Som projektadministratör stöttar du projektledarna i till exempel arrangerande av utbildningsevent.

Vi erbjuder dig en utvecklande och ansvarsfull praktik i en dynamisk arbetsmiljö. Green Forum vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Du delar givetvis våra gröna värderingar. Heltid 35 tim/vecka. Tillträde i mitten av januari 2022 eller enligt överenskommelse. Praktiken är avlönas med 5 000 sek/ månad, vid resor utgår också traktamente.

Mer information lämnas av Generalsekreterare Therese Näsman, tel 0737 06 55 00 eller therese@greenforum.se . Skicka din intresseanmälan med CV till info@greenforum.se snarast, men senast den 20 december. Märk din ansökan med “praktikant kommunikation”.