Green Forum söker Projektledare – Östeuropa

Vill du arbeta med att stötta den gröna rörelsen globalt samt arbeta med ungas deltagande i politiken? Till vårt kontor i Stockholm söker vi en Projektledare till våra Östeuropa program.

Green Forum arbetar internationellt med att stötta uppbyggnaden av långsiktigt uthålliga demokratiska samhällen som lever och verkar inom naturens ramar. Vi gör detta genom att arbeta med Grön Politisk rörelse samt aktörer som arbetar för demokratiska flerpartisystem. Vi arbetar och driver program tillsammans med partners i Östeuropa, Afrika och Latinamerika. Vi söker nu en person som kan utveckla vår verksamhet i Öst.

Vi söker dig som vill arbeta för att stärka demokrati genom partiutveckling, samt unga och kvinnors inflytande i politiken och beslutsfattande. Du kommer leda vårt arbete i Östeuropa i vårt Green Political Organisations Program där vi bland annat arbetar med Gröna ungdomsnätverk. Arbetet inkluderar resor till länder i Östeuropa och kräver att du pratar ryska flytande.

Vi är ett litet team som tillsammans bygger organisationen. Detta innebär att vi alla får ta gemensamt ansvar för kansliets olika uppgifter. På Green Forum erbjuder vi möjligheten att vara en del av att utveckla metoder, nya projekt och organisationens strukturer. Din främsta uppgift kommer att projektleda och utveckla våra program i Östeuropa. Tjänsten har ett stort fokus på projektutveckling under 2020. Utöver detta tillkommer finansiell uppföljning och organisationsbedömningar.

Arbetsuppgifter:

 • Projektledning
 • Handläggning av partners och projekt
 • Kapacitetsutveckling, arrangera och facilitera workshops
 • Projektutveckling
 • Budgetering, resultatuppföljning och rapportering
 • Bedöma partners finansiella rapporter, revisionsrapporter och underlag från partners
 • Organisationsbedömningar

Vi söker
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, inom t.ex. statsvetenskap, internationell utveckling, hållbar utveckling, ekonomi eller liknande samt minst tre års arbetslivserfarenhet av liknande arbete. Vi ser att du arbetat med internationell verksamhet och/eller projektfinansierad verksamhet, gärna med partiutveckling samt unga och kvinnors deltagande.

Du

 • har erfarenhet av projektarbete, handläggning av projekt och kapacitetsutveckling.
 • talar och skriver flytande engelska och ryska och bör kunna facilitera workshops på båda språken.
 • gärna erfarenhet av partneruppföljning, organisationsbedömningar samt kapacitetsutveckling av partners inom avtalsefterlevnad samt intern styrning och kontroll
 • delar den gröna rörelsens värderingar
 • har gärna varit politiskt engagerad i den gröna rörelsen

Då arbetsplatsen är liten är de personliga relationerna och egenskaperna särskilt viktiga. Green Forum vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Vi utgår ifrån att du delar den gröna rörelsens värderingar. Vi har en ambition att utveckla och förbättra vår verksamhet så vi söker dig som vill vara med oss på denna resa.

Tjänsten är en 100% visstidsanställning till 2020-12-31 med goda chanser till förlängning. Green Forum är en insamlingsstiftelse anknuten till Miljöpartiet de gröna. På Green Forum tillämpar vi 35 timmars arbetsvecka vid heltid. Internationella resor förekommer. Green Forum är anslutna till arbetsgivaralliansens kollektivavtal för ideella organisationer.

Skicka ansökan till info@greenforum.se, senast 16 februari 2020. Märk din ansökan med ”Ansökan projektledare Öst”.

För frågor om tjänsten kontakta generalsekreterare Therese Näsman. +46737065500